Gorazde.info
Gorazde.info Knjige Muzika Festival
 

Kontakti

GI Adresar


Gorazde

Historija
Akcije
Mape
Knjige
Foto Galerija
Muzika
Sport
Festival
Prijatelji


Gorazde.Info

O stranicama
Pocetak

    Sponzor

Webih
 web hosting i dizajn

INTERNACIONALNI FESTIVAL PRIJATELJSTVA 2003

GORAZDE, 1-10 Avgust 2003


U Gorazdu se od 1 - 10 Avgusta 2003 odrzao redovni Internacionalni Festival Prijateljstva uz bogati kulturno-zabavni program.

Prvi dan Festivala nastupio je EDO MAAJKA (BiH), a takodje su odrzani i nastupi DAMIRA URBANA (HR), grupe IRINA I VI (BiH), grupe SKROZ (BiH) i Sar E Roma (sa fantasticnim 2-satnim koncertom).

Pored gostiju na Festivalu su kao i uvijek nastupale i omiljene gorazdanske grupe "ZONA ISKLJUCENJA", "DEFILE ZVUKA", "KUDA I KONTRAPUNKT" i LAKA (uz pratnju grupe SKROZ).

Na Festivalu su ucestvovali i gosti iz drugih zemalja kao i drugih dijelova Bosne i Hercegovine. Iz Evrope, nastupom jedne ili dvije grupe iz Francuske (Bretanja) i iz Njemacke (Mettmann i ev. Gera) i Austrije (Graz).

Posljednji dan Festivala koncert je odrzao Halid Beslic pred prepunim gradom!

Festival Prijateljstva 2003 trajao je 10 dana, za razliku od prethodnih koji su trajali 3-4 dana, sto znaci da je biti mnogo vise aktivnosti i sadrzaja. Internacionalni Festival Prijateljstva koji se odrzava svake godine u ljeto je najveci kulturno-zabavni dogadjaj u Gorazdu a sigurno i medju naznacajnijim dogadjajima na prostorima BiH.

Da bi ste dobili jasniju sliku o desavanjima i karakteru festivala pogledajte program Festivala 2002. Nadamo se da cemo pravovremeno objaviti vise informacija o sadrzaju i planovima za ovogodisnji Festival. Dosadasnje informacije nam je dostavio clan Organizacionog Odbora Festivala kojem se srdacno zahvaljujemo.

Gorazde Info
SLIKE
Festival 2002

height="10" Festival 2004

1 - 10 Avg 2004


height="10" Planirate li doci na Festival Prijateljstva Gorazde 2oo4?

DA

NE

Svejedno mi je


 

height="10" Prethodni Fest
Fest 2003
Fest 2002
Slike 2002

    Copyright © 2001-2002 Gorazde Info. Sva prava zadrzana.